Artister

Mer info:

Se facebook

Sponsorer

BJØRO HÅLAND & COUNTRY SNAKES

BJØRO HÅLAND & COUNTRY SNAKES

Country Snakes fra Kråkestad/Ski er at av Norges mestselgende band gjennom alle tider, med et platesalg på 1 million plater.

Country Snakes ble startet av Knut Erik Steen og Kjell Hjemmen tilbake i 1967 med Knut Eriks far, Knut Steen som primus motor.

Bandet står i musikkleksikon omtalt som «legendarisk», og trekker opp imot 4000 mennesker på vanlige dansetilstelninger som eneste attraksjon er dette kanskje helt på sin plass.

Gruppens første LP ble utgitt Arne Bendiksen tidlig på 70-tallet, for så, parallelt med medvirkning i Vidar Lønn Arnesens Landhandel-programmer på NRK, å være ryggraden i Arve Sigvaldsens Talents 3 første «COUNTRYFEST» plater.

OttarJohansen og Lillian Askeland var vokalistene i gruppen på 70-tallet, og bandet jobbet også en del med Olav Hoff, Anne Engh og selvfølgelig Bjøro Håland. Ottar var den gang drivkraften i gruppen, og han har siden stått frem som en høyt aktet artist, låtskriver og produsent.

Bandets medlemmer: Kjell Hjemmen, Terje Stensholm, Asbjørn Dørme og Ansten Josefsen startet i 1978 sitt eget plateselskap, Toneproduksjon AS med seg selv, Anne Engh og Bjøro Håland i stallen. Dette resulterte i særs høye salgstall for alle involverte. PÅ sin egen label TONEP utga de bl.a. soloalbumet med Anne Engh, Bjøro Hålands to første soloalbum, «To My Friends» og My Nashville Album» og 6 album med seg selv.

Bjøro Håland & Country Snakes gjorde stor suksess i både 1980 og 1981 i Mervynn Conns store påskearrangement på Wembly Arena i London. Suksessen med Bjøro Håland som frontfigur og Anne Engh (også vokal) resulterte i at planten «Wembly 80» solgte i over 180 000 eksemplarer bare i Norge. Ny suksess i 1981 kreerte en 14 dagers turne i Skottland. Ann Harriet Stensholm stod bak bandets egen Fanklubb, og denne medvirket utvilsomt til å styrke gruppens popularitet blant så vel unge som gamle, med medlemmer fra 8 til 80 år.

Leif Asbjørn Dørme som trakterte steelgitar og leadgitar i bandet i over 20 år døde dessverre alt for tidlig, men bandet har vært så heldig å få med seg Egil Skjelnes i hans sted.

I 2011 ble bandet med Terje Stensholm, Kjell Hjemmen og Ansten Josefsen forsterket med Bjøro Hjemmen (gitar, banjo og vokal) og Eigil Skjelnes (steelgitar). Bjøro Hjemmen er også et av medlemmene av brødretrioen Crowtown, og Egil Skjelnes (foruten å ha medvirket på mengde innspillinger med kjente artister) har bl.a. en fortid i «Flying Norwegians».

 

STED: CALEDONIEN HALL, 24 OKTOBER

Samarbeidspartnere