ELIA

ELIA

Elia Ardiles Tronstad går under artist navnet Elia. Født en varm november dag i 1978 i en liten landsby i Argentina, vokst opp som misjonærbarn og har bodd både i Norge og Argentina. I 2003 var hun blant de 40 av 1000 heldige som ble plukket ut til å spille på Bylarm 2003. I 2011 ble det gjort alvor av musikk karrieren da hun ble ringt opp av Leif Gjertviksen og John Roger Sørbøe fra LL Studio i Mandal. Det var etter at de forelsket seg i sangen “Leaving” som var lagt ut på Urørt.

“Leaving” ble spilt inn på nytt og utgitt november 2012 med god kritikk fra pressen. Med seg på singelen har hun flere av norges beste musikere. Stein Austrud ( Lido Lido, Madcom m.fl) Anders Engen ( Bjørn Eidsvåg, m.fl) Rolf Kristensen ( Secret Garden m.fl) Audun Erlien ( Jarle Bernhoft, Nils Molvær m.fl ). Vinteren 2012 gikk hun i studio på nytt og har nå spilt inn 4 nye sanger med produsent Stein Austrud. Sommer 2013 kommer neste singel ” Here”.

Elia Ardiles Tronstad eller Elia har bodd i Norge siden 1993.

Februar 2013 ble den spanske versjonen av sangen utgitt, da som «Hoy me despido» med gode tilbakemelding både i Norge og Argentina. Gjennom nettsiden Urørt kom hun også i kontakt med filmprodusent Stein Eirik Simonsen som regiserte musikkvideon til «Leaving» og «Hoy me despido». 

Elia blir et spennende møte under årets Dark Season Festival.

Samarbeidspartnere