BJØRO HÅLAND

BJØRO HÅLAND

Bjøro Håland må regnes som Norges mest populære countrysanger i nyere tid. Den folkekjære artisten har et trofast publikum, lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Med sin umiskjennelige varme signaturstemme leverer han et uendelig spekter av standardlåter, svisker fra 60-årene til i dag, country og ballader og han fremfører dem med ekte kjærlighet og innlevelse. En stor sanger og en gentleman.

Bjøro Håland platedebuterte i 1970 og har en lang karriere med 22 soloutgivelser og har solgt over 3,5 millioner plater. I årenes løp har han opptrådt med, gjort innspillinger i studio og TV og stått på samme scene med en rekke kjente, store artister som: Liza Minelli, George Strait, Tom Jones, Vikingarna, Charlie Pride, Elisabeth Andresen, The Jordanaires, Charlie McCoy, Glenn Campbell, Hanne Boel, Johnny Cash, Bill Cosby, Willie Nelson og mange flere.

Musikken og stemmen hans blir satt stor pris på hvor han enn drar i Skandinavia, Europa eller USA. 2010 har vært et travelt år med masse konserter overalt. Nå lanserer han et spennende prosjekt, kalt Rett Hjem, er country og gospelmusikk og er spilt inn i Jakobskirken i Oslo. Det er Bjøro Håland sammen med Reflexkoret, Solveig Leithaug, Grethe Svendsen og Gaute Ormåsen. DVD og CD kommer i høst, men du får en smakebit allerede på festivalen. I 2010 kom han direkte fra høstfesten i North Dakota hvor han har gjort 8 konserter.

På 2010 festivalen sang han i Domkirken onsdagen. I tillegg møtte du ham sammen med Fabulous Could Have Beens i Caledonien Hall.

Samarbeidspartnere