DARK SEASON, LØRDAG 24. OKTOBER – ERNST ATRIUM

Aktuelt

Denne kvelden kunne vi presentere to band, Keith Austin med band og vårt kjære festivalband Fabulous Could Have Beens.

Keith Austin leverte igjen en bra konsert med den ene hit’en etter den andre fra Dr. Hooks mangfoldige repertoar. Selv om det var litt lite folk mens Keith Austin spilte, så ble dette en fin konsert. At det ikke var så mange skyldes nok at en del publikummere hadde kombibillett som gjorde at de fikk med seg både Morten Abel og konsertene våre på Ernst. Det ingen tvil om at Keith Austin er en stor artist. Publikum koste seg virkelig. Atriet i Ernst er ikke den optimale konsertscenen, men lørdagen var lyden bedre enn på fredagen.

Litt over klokken elleve gikk Fabulous Could Have Beens på scenen. I skrivende stund er jeg usikker på om dette er den 12. eller 13. Dark Season festivalen de deltar på. I år var det dessverre uten Eivind Rølles som gikk bort i 2013. I stedet for Eivind Rølles var Egil Eldøen gjestevokalist og den jobben utførte han meget bra. FCHB leverte en konsert av de sjeldne, ja vi våger sågar å påstå at dette kanskje er den beste konserten de har gjort under Dark Season festivalen. Bandet serverer hit’s på hit’s og med sin løse og sjarmerende humor drar de publikum med seg.

Det ble allsang, dansing til den store gullmedaljen, og det ble litt knall og fall blant publikum som danset på de to plattformene i Atriet. Vi i Dark Season mistenker FCHB for å spille lenger enn planlagt, og konserten ble ikke avsluttet før nærmere halv to. Da hadde hotellet ristet så i sine grunnvoller at man en stund var redd det ville oppstå sprekkdannelser i vegger og tak.

Bassisten Håkon Iversen fikk besøk av sin sønn William på scenen, og det ble en meget stor opplevelse for publikum. William synger for tiden i UiA’s Mannschoir Quantum Oellarus Op & Frem. Så ung som han er, vet man at dette er en gutt vi kommer til å høre mye om fremover. Ryktene sier at William skal delta på neste sesong av The Voice.

De siste 45 minuttene av konserten var et fyrverkeri av hit’s. Vokalistene Arild og Egil utfylte hverandre så bra at man skulle tro de ofte sang sammen. På slutten av konserten ønsket bandet å få publikum nærmere scenen da de skulle fremføre en låt som betyr mye for alle medlemmene av FCHB. Siste låten, «Cheerio», ble en vakker hyllest til tidligere vokalist Eivind Rølles. Også publikum ble rørt under fremførelsen av «Cheerio». Dette var første gang denne låten ble fremført på en konsert etter Eivinds bortgang i 2013.

Vi i Dark Season må bare takke og bukke for den fantastiske avslutning av årets festival FCHB gav oss. Tusen hjertelig takk!

ÅPNINGSTIDER

TELTET åpner
Fredag 19 oktober kl 19:00
Lørdag 20 oktober kl 16:00

ERNST Hotel, festivalåpent:
Fredag og lørdag fra kl 19:00

FESTIVALKONTORET

Festivalkontoret i Hotel Ernster åpent følgende periode:

tirsdag 16. oktober kl 16:00 - 20:00
onsdag 17. oktober kl 16:00 - 20:00
torsdag 18. oktober kl 14:00 - 20:00
fredag 19. oktober kl 11:00 - 19:00
lørdag 20. oktober kl 11:00 - 18:00

BILLETTKONTOR:
tirsdag 16. oktober kl 16:00 - 20:00
onsdag 17. oktober kl 16:00 - 20:00
torsdag 18. oktober kl 14:00 - 19:00
fredag 19. oktober kl 11:00 - 19:00
lørdag 20. oktober kl 11:00 - 16:00

Når teltet åpner stenger billettkontoret.

BILLETTSALG: på ticketmaster.no, festivalkontoret og i døra til konsertlokalene så lenge det er ledige billetter.
Ledsager OK ved godkjent ledsagerbevis.

Samarbeidspartnere