DARK SEASON, FREDAG 23. OKTOBER – KICK SCENE

Aktuelt

To band var på scenen denne kvelden. Charlie Rackstead and The Sticklesbergen Ramblers (CRTSR) og Vassendgutane.

Charlie Rackstead åpnet showet. Kick Scene var utsolgt før konsertstart. Mange blant publikum hadde ikke et forhold til bandet. Det ble for manges del godt etablert under konserten. Bandet leverte humoristiske tekster, norske slagere direkte oversatt til engelsk og et solid samspill. Imidlertid de som stod fremst, fikk med seg tekster og presentasjonen mellom låtene. Problemet var at lyden nok kunne ha vært stilt høyere, spesielt når enkelte publikummere har et konstant behov for å prate. Det spesielle er når bandet har bearbeidet norske slagere til engelsk tekst og refrenget kommer. Da synger bandet på engelsk og publikum synger med på den kjente norske teksten. Det ble en spesiell opplevelse og hevet konserten.

Vassendgutane leverte som vanlig et vanvittig show. En trenger ikke å ha et forhold til musikken i forkant. Som liveband drar de publikum med seg enten de vil eller ikke og det er vel det som hele tiden har vært styrken til Vassendgutane. Bandet fremstod som skikkelig spillekåte denne kvelden og det merket publikum. Det var en del svette folk som forlot Kick Scene etter at bandet startet kl 23:00, og avsluttet konserten 01:15. Drøye to timer med et fyrverkeri av en konsert, og publikum var med så til de grader at både musikken og opplevelsen ble smittsom. Når publikum etter hvert deltar med allsang signaliserer det og at en vesentlig del av publikum har et forhold til bandet i forkant. Vi i Dark Season tipper at vi får krav om flere opptredener av Vassendgutane i regi av festivalen.
 


Samarbeidspartnere