FESTEN OG OPPLEVELSENE ER I GANG – DOMKIRKEKONSERTEN STARTET DET HELE!!

Aktuelt

Vi er i slutten av oktober og høsten har for alvor nådd Kristiansand. Ute stormer det, vinden tar et godt tak i byen og man merker at vinteren er på vei. Og hva varmer ikke mer enn Dark Seasons konsert i Kristiansand Domkirke. Årets Domkirkekonsert er kanskje en av de bedre kirkekonsertene noen gang i Dark Seasons historie.

Det hele åpnet med Gaasehud, Sørlandets mest sjarmerende mannskor. Gaasehud gav publikum en varm, nær og nesten sakral opplevelse. Gaasehud trollbinder publikum fra første strofe. Når Bjøro entrer scenen, vet man at det nesten er fullbyrdet. Bjøros lune og profesjonelle stemme drar det hele opp til et nivå man skal lete lenge etter. Å oppleve Bjøro så avslappet og laid back som under konserten i Domkirka, var å få oppleve Bjøro fra tiden rundt 80-tallet. Tror nesten ikke vi har hørt han synge bedre enn det vi fikk oppleve i Domkirka under årets Dark Season Festival.

Hva kan toppe dette? Jo hele norges Anita Skorgan. Anita har en stemmeprakt som fyller Domkirken på en slik måte at man rett og slett blir bergtatt. Hennes repertoar spenner fra hennes egne låter i samarbeid med Hillestad til Ole Paus. Anitas tolkning av «Nattbussen» var et høydepunkt. Anita Skorgan avslutter sin del av konserten med en utrolig vakker og varm salme som hun selv har skrevet, og gospelkoret GEG korer henne på en slik måte at det er ikke lenge før denne salmen er å finne i norske salmebøker.

GEG (Gospel Explotion Group) avslutter årets konsert i Domkirken. For et fyrverkeri av en avslutning. Spesielt må man vel nevne den medleyen av Andrew Crouch sine låter som koret fremførte. Her fikk man høre og oppleve gospelen fra A til Å. Den sjarmen og lunheten, blandet med det eksplosive viste publikum hvilket gospelkor GEG er. De var rett og slett magiske.


Konserten ble avsluttet som vanlig med felles sang. Responsen fra publikum var entydig. Til stående trampeklapp tok publikum et meget verdig farvel med årets konsert i Kristiansand Domkirke. De kommentarene som har kommet etter konserten viser både hvor viktig konserten er, men også hvilken kvalitet det er på konserten. En annen måte å forstå kvaliteten på konserten i Kristiansand Domkirke på, er at det mest sannsynlig er den eneste konserten i Kristiansand hvor publikum er helt stille, hvor de henført nyter opplevelsene som konserten byr på. Det hele ble elegant sydd sammen av Espen «Baker» Albert på en leken, varm og humoristisk måte.


Vi takker artister og publikum for en strålende opplevelse. Tusen hjertelig takk.
 

ÅPNINGSTIDER

TELTET åpner
Fredag 19 oktober kl 19:00
Lørdag 20 oktober kl 16:00

ERNST Hotel, festivalåpent:
Fredag og lørdag fra kl 19:00

FESTIVALKONTORET

Festivalkontoret i Hotel Ernster åpent følgende periode:

tirsdag 16. oktober kl 16:00 - 20:00
onsdag 17. oktober kl 16:00 - 20:00
torsdag 18. oktober kl 14:00 - 20:00
fredag 19. oktober kl 11:00 - 19:00
lørdag 20. oktober kl 11:00 - 18:00

BILLETTKONTOR:
tirsdag 16. oktober kl 16:00 - 20:00
onsdag 17. oktober kl 16:00 - 20:00
torsdag 18. oktober kl 14:00 - 19:00
fredag 19. oktober kl 11:00 - 19:00
lørdag 20. oktober kl 11:00 - 16:00

Når teltet åpner stenger billettkontoret.

BILLETTSALG: på ticketmaster.no, festivalkontoret og i døra til konsertlokalene så lenge det er ledige billetter.
Ledsager OK ved godkjent ledsagerbevis.

Samarbeidspartnere